Међународна улична трка у Приједору 15.маја

04/16/2018

 Традиционална 25.међународна  улична трка ''Приједор 2018'' биће одржана 15.маја, а  њен промотер ће бити Слободан Поповић, актуелни селектор Атлетског савеза Србије.

Ријеч је о вишеструком  прваку Југославије и Балкана, актуелном  државном рекордеру на 800 метара и на 1000 метара и државном  рекордеру у дворани на 800 метара , а учесник је , између осталог,  и Свјетског првенства у атлетици у Риму  1987.године, Eвропског првенства  у Сплиту 1990.године  те Олимпијских игара у Сеулу 1988.године.
У организационом одбору, на чијем челу је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, очекују да ће још једном на овој у региону и шире препознатљивој  приредби ''краљице спортова'' под мотом ''Волим Приједор'' у граду на Сани окупити велики број такмичара.
Ово су масовне трке  које окупе  више од 4.000 учесника, атлетичара, рекреативаца, ученика, али и професионалних спортиста и  јако пуно гледалаца  шт све чини да је ово један велики спортски догађај у напем граду”, навео је Ђаковић новинарима након сједнице Организационог одбора.
Предсједник Атлетског клуба Приједор Марко Голубовић истакао је да се за учешће на овој манифестацији већ пријављују атлетичари из земаља региона Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Мађарске, али  и далеке Кеније, те да ће пријаве учесника трајати и на сам дан трка.
“Ми више не зовемо учеснике, већ они нас зову и траже да дођу и буду такмичари што је за нас потврда да су ове трке  препознатљиве у атлетском свијету и с правом су ушле и календар Европске атлетске асоцијације”, рекао је Голубовић.
Умјесто 26 трка , ове године ће бити одржано 30 трка  од најмлађих ''цицибана'' и цицибанки'' дјеце  из вртића, па преко ученика основних и средњих школа  до рекреативаца, ветерана и дјеце са посебним потребама. Сениори ће трчати 4.500 метара, а сениорке 2.000, док ће ову спортску манифестацију први пут уживо преносити камере Радио-телевизије Републике Српске.
Буџет трка је у висини прошлогодишњег и износи 45.000 КМ, а наградни фонд је 16.000 КМ. Организатор Међународних уличних трка у Приједору је Атлетски клуб Приједор, генерални покровитељ  Град Приједор , а покровитељ Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана