Завршен квиз "Приједор, мој град Српској "

04/16/2018

 Ученици Основне школе  „ Десанка Максимовић“ побједници су  квиза “Приједор, мој град у Српској” који је по трећи пут одржан за основце од првог до петог разреда у познавању града у којем живе.


Побједници из  ове школе , која је била и домаћин овог такмичења, показали су највише знања и освојили 49 бодова. Другопласирана је  била екипа ОШ “Јован Цвијић” из Брезичана 47, а трећа ОШ “Вук Караџић” из Омарске са 46 бодова.

Финалном издању овог школског квиза присуствовао је и замјеник градоначелника Александар Миљуш који је изјавио новинарима да су ђаци показали изузетно знање у познавању свог града и завичаја.

Сви су побједници. Могу рећи да би и ми, старији, једва одговорили на нека питања. Град Приједор и идуће године ће подржати ово такмичење“, рекао је  Миљуш.

Побједничка екипа је добила награду од 250 КМ док је другопласираној припало 200 КМ, трећепласираној 150 КМ ,а за све учеснике квиза  биће  организован  заједнички излет у Кнежевину Драготињу, као једну од атракција града Приједора.

Треће издање квиза ,у којем се  у познавању  свог града надметали ученици од првог до петог разреда, почело је 24.фебруара и њему је учествовало  11 основних школа са подручја града Приједора.
 Основци су се надметали у седам игара и три штафете, а показали су и завидно  знање о свом граду.

 Генерални покровитељ квиза била је компанија АрцелорМиттал Приједор, а подржали су га Град Приједор, Републички педагошки завод, Министарство просвјете и културе РС, Туристичка организација града Приједора те спонзори “Спорт висион” и Фабрика “Мира”. 

 Домаћин наредног, четвртог издања квиза “Приједор, мој град у Српској” биће ОШ “Јован Цвијић” из Брезичана.
 
 Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана