Одржана манифестација " Васкрсу с љубављу-Ускрсу с љубављу"

04/11/2018

 Васкршње јаје са Исусом, рад чланица Удружења Украјинаца „ Козак“, штанд Удружења жена Горњи Орловци и васкршња корпа Удружења „ Невен“ побједници су свехришћанске манифестације  под називом  ''Васкрсу с љубављу – Ускрсу с љубављу'' која је данас одржана  на малом градском тргу у Приједору. 


Специјалну награду освојиле су чланице Кола српских сестара за њихове традиционалне васкршње перетке.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је, уручујући награде , истакао  да је ово јединствена манифестација која је на дружењe окупила представнике свих вјерских заједница које живе на подручју града.

„ На овај начин шаљемо поруку и нашим грађанима и цијелом свијету да је много боље бити добар пријатељ и добар комшија и да је много боље живјети заједно уз договор и поштовање свих људи и нација јер се само тако можемо као град развијати“, поручио је Ђаковић.

Са васкршњим- ускршњим даровима и националним рукотворинама представиле су се  чланице   Коло српских сестара, приједорска Жупа, Удружење Украјинаца ''Козак'', мјесне заједнице Горњи  Орловци и Средња Ламовита и Удружење ''Невен''.

У културном програму учествовали су  чланови  културно-умјетничих  друштава ''Др Младен Стојановић'' ,  ''Козара'' и  ''Милан Егић'', хор приједорске жупе и хор Удружења ''Козак''.
Организатор  ове манифестације је био  Информативно-пословни центар „ Козарски вјесник“ , а покровитељ Град Приједор.Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана