Одржан историјски час посвећен доктору Младену

03/30/2018

 Поводом 122. годишњице рођења и 76. годишњице погибије народног хероја доктора Младена Стојановића у Приједору је одржан традиционални историјски час и положени  вијенци на споменик  овог легендарног партизанског команданта.

 
Предсједник градског одбора  СУБНОР-а Вељко Родић рекао је окупљенима да је Младен ,као  организатор устанка на Козари ,  својим дјелом заслужио да се спомиње годинама, деценијама и вијековима.
 
 "Велико повјерење у народу је стекао и као омладинац и као вођа устанка против фашистичког окупатора  и заслужио је да се његово име изговара са највећим пијететом“, казао је Родић.
 
Замјеник  градoначелника  Приједора Александар Миљуш  је обраћајући се присутнима на овом историјском часу истакао  да је Младен  био  човјек за примјер, револуционар  од најраније младости па до краја живота, најпопуларнија личност устанка на Козари, Крајини и много шире и један од најхрабријих бораца и руководилаца Народноослободилачке  борбе.
 
„ И док год буде Козаре , Приједора  и   Приједорчана пјеваће се пјесме и причаће се приче од доктору Младену ,човјеку какви ће људи тек бити . Кад год се спомене његово име и дјело , шаље се порука да се воли човјек  и љуби слобода “ истакао је Миљуш .
 
Сјећање  на овог легендарног јунака Козаре обиљежава  се сваке године испред  бронзаног споменика који је 1952.године подигнут бронзани споменики доктору Младена Стојановића, дјело његовог брата, вајара Сретена Стојановића.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана