У Приједору ће се градити или се гради 166 стамбених јединица за избјегла и расељена лица

03/28/2018

 Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш рекао је данас да ће у овој години на подручју Приједора бити завршена или започета изградња 166 стамбених јединица у вриједности око 6,5 милиона КМ.


"Ово је један од начина развоја привреде у неком граду јер ако неко уложи на овај начин, што донаторских што кредитних средстава у висини од 6,5 милиона КМ, то је онда лијепа инвестиција", рекао је Чордаш, који је са потпредсједником Српске из реда хрватског народа Јосипом Јерковићем посјетио Приједор и разговарао са рукоководством овог града. 

Чордаш је најавио да ће већ у мају бити завршена зграда са 50 стамбених јединица за избјеглице и расељена лица. 

"Приједор је био први када је ријеч о проблематици социјалног становања, а први је и у допунском дијелу овог пројекта, гдје је у поступку тендер за изградњу зграде са још 32 стамбене јединице чија ће изградња ускоро почети, као и зграде са још 20 станова у оквиру пројекта распуштања колективних центара", навео је Чордаш. 

Он је рекао да је у овом тренутку на нивоу БиХ још 60.000 захтјева за рјешавање питања стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица. 

Јерковић је истакао да су са руководством града вођени веома важни и корисни разговори о питањима повратка и обнове породичних кућа на ширем подручју Приједора. 

"Акценат је био на повратку Хрвата, иако је то само један дио када је ријеч о рјешавању проблема обнове стамбених објеката", каже Јерковић. 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић нагласио је да је на састанку било ријечи не само о стамбеном збрињавању, него и о социјално одрживом повратку путем рјешавања питања из Закона о социјалном становању. 

"Ово је била прилика да се размијене мишљења и сагледају тренутна стања по пројектима, па се надамо да ћемо током ове и наредне године ријешити знатан дио проблема ових категорија становника", напоменуо је Ђаковић.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана