У посјети Приједору боравио амбасадор Хрватске у БиХ

03/13/2018

 Амбасадор Хрватске у Босни и Херцеговини, Иван Дел Векио  боравио је данас у радној посјети Приједору, гдје се састао са првим човјеком града, Миленком Ђаковићем.

 
Разговарано је о садашњој и унапређењу будуће сарадње, као и о положају хрватског становништва на овом подручју. Градоначелник Миленко Ђаковић је рекао да је било ријечи и о будућим заједничким пројектима.
 
 “Договорили смо одређене пројекте које ћемо реализовати у току ове године. Такође, било је ријечи и о међудржавној,  односно сарадњи регија које су на граничном подручју Републике Хрватске и Републике Српске. Ми већ имамо сарадњу наших агенција за економски развој, тако ћемо наставити и даље са сарађујемо. Морам, нагласити да имамо заиста коректну сарадњу Амбасадом Хрватске у БиХ “,додао је Ђаковић.  
 
Амбасадор Хрватске у БиХ, Иван Дел Векио рекао је да је са градоначелником прецизно дефинисао сљедеће кораке који се тичу привреде и повратка хрватског становништва Приједор.
 
„ Ријеч је о пројектукоји смо зацртали заједно, то је насипање 800 метара пута према гробљу и Цркви Свете Ане. Тај пројекат и многи други о којима смо данас разговарали важни су за повратак Хрвата у овај град. За нас је то питање од изузетног значаја, зато ћемо наставити нашу сарадњу онако каква је била и до сада”,  додао је Дел Векио.
 
Састанку у Приједору је присуствовао је генерални конзул Републике Хрватске у Бањој Луци Златко Крамарић. 
 Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана