Пораст водостаја ријеке Сане

03/08/2018

 

Водостај ријеке Сане јутрос у седам часова  износио је   340 , а у десет часова већ износи  365 центиметара  и има тренд раста  с обзиром да је услед пораста температуре дошло до наглог топљења снијега на сливном подручју ријеке Сане, саопштено је из Одсјека цивилне заштите града Приједора.
 
Шеф Одсјека Душан Врањеш потврдио је и да су водостаји других ријека Гомјеница, Милошевица и Пухарска   у порасту.
 
„Код ријеке Милошевице дошло је до пуњења профила водотока и очекује се могућност излијевања у насељу Топилик“, истакао је Врањеш.
 
Он је додао да се, с обзиром на раст дневних температура и нагло топљење снијега, очекује даљи раст водостаја свих водотока на подручју грда Приједора.
 
„Имајући у виду наведене чињенице предузете су мјере да се у стање приправности стави грађевнинско предузеће са капацитетима за заштиту од поплава и други субјекти заштите и спасавања на подручју града Приједора“, рекао је Врањеш.
 
Oдсјек цивилне заштите ће  континуирано пратити стање водостаја и у случају потребе предлагати Градоначелнику града Приједора предузимање потребних мјера. Водостај од 420 центиметара је стање када се проглашава први степен приправности заштите од поплава.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана