15.сједница Скупштине града -Усвојен Извјештај о раду Градоначелника и Градске управе

03/07/2018

 Одборници Скупштине града Приједора усвојили су данас извјештај о раду Градоначелника и Градске управе за 2017. годину са 22 гласа за и седам против.


Обраћајући се одборницима, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је рад током претходне године оцијенио успјешним јер је у кризним временима обезбијеђена буџетска стабилност. 

"Успјели смо да буџет буде социјални и развојни, а поред тога бројним подстицајним средствима и издвајањем из градског буџета омогућено је отварање нових радних мјеста", рекао је Ђаковић. 

Он је додао да се градска управа у овом периоду ангажовала да Приједор постане град привлачан за инвеститоре и град у којем се рјешавају сва актуелна питања, како из области инфраструктуре, тако и из свих области друштвеног живота. 

"Градска управа је редовно сервисирала све доспјеле обавезе према добављачима и то кредитним ставкама, а плате буџетских корисника биле су редовне. Град Приједор, као мало која локална заједница у БиХ, годину је завршио без дуга према било којем буџетском кориснику", рекао је Ђаковић. 

На данашњем засједању усвојен је Програм рада градоначелника и градске управе за 2018. годину за коју је Ђаковић најавио већу динамику послова и конкретније активности на реализацији пројеката предвиђених Стратегијом развоја града до 2024. године, као и активности на привлачењу страних инвеститора и отварању нових радних мјеста. 

Пред одборницима се данас нашла и одлука о новом кредитном задужењу ради реализације капиталних пројеката у износу од 2,4 милиона КМ.

У образложењу је предочено да ће усвајањем ове одлуке, град Приједор бити задужен кредитним средствима од око 14 одсто, док је законски оквир за задужење једне локалне заједнице у Републици Српској 18 одсто износа буџета за прошлу годину.

Пред одборницима је било укупно 28 тачака дневног реда, а међу којима су биле и Информација о реализацији Годишњег плана редовног одржавања, реконструкције и изградње локалних путева, некатегорисаних путева и улицана подручју града Приједор за 2017.годину те Приједлог Годишњег плана редовног одржавања, реконструкције и изградње локалних путева, некатегорисаних путева и улица на подручју града Приједор за 2018.годину.

Разматрани су и Приједог Одлуке о Програму уређења градског грађевинског земљишта за 2018.годину,Приједлог Одлуке о утврђивању основице за израчунавање висине ренте у 2018.години,Приједлог Одлуке о утврђивању просјечне цијене трошкова припремања градског грађевинског земљишта за 2018. годину,Приједлог Одлуке о утврђивању просјечних јединичних цијена радова комуналне и друге јавне инфраструктуре и уређења јавних површина, Приједлог Одлуке о висини трошкова уређења градског грађевинског земљишта за 2018.годину, Приједлог Одлуке о утврђивању просјечно остварене накнаде трошкова уређења градског грађевинског земљишта за 2018.годину.

Одборници Скупштине града Приједора су на приједлог градоначелника Миленка Ђаковића смијенили Радана Вукадиновића са мјеста начелника Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове.
Образлажући свој приједлог, Ђаковић је рекао да немогућност квалитетне сарадње градоначеника и начелника овог одјељења Градске управе као посљедицу има неодвијање послова планираном динамиком, а у складу са Планом и Програмом рада градоначелника. 

"Оцјена је да би овакви односи могли узроковати незадовољство грађана, јер се ради о капиталним пословима за локалну заједницу чије неизвршавање изазива значајне посљедице", појаснио је Ђаковић. 

За вршиоца дужности Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове именован је Тихомир Тимарац, дипломирани инжењер грађевинарства на период од 90 дана. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана