Донирана опрема за кабинет практичне наставе у Центру " Сунце"

03/06/2018

 Јавној установи Центар „ Сунце“  уручена  је опрема за кабинет за куваре у оквиру  пројекта „Практична настава на радном мјесту- ПРАКСА 2“ . Ријеч је о пројекту који финансира Влада Швајцарске кроз програм Прилика Плус, а  имлементира Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и Агенција „ПРЕДА“ Приједор.

 
Директор Центра „ Сунце“ Слађана Радаковић је ,захваљујући се на донацији ,истакла да је опрема веома значајна за полазнике ове школе којима је преко 60 одсто практична настава.
 
„ Опремање школских радионица је од изузетне важности јер се на тај начин повећава њен квалитет и тиме оспособљавају наши ученици за будућа занимања“ рекла је Радаковићева.
 
Ова установа броји 116 ученика ,а практичну наставу  у средњошколском образовању похађају за радно оспособљавање за  куваре, кројаче и браваре.
 
Пројект менаџер Милена Гњатовић Симатовић  потврдила је да је Пројектом „ПРАКСА 2“  набављена професионална опрема за кухињу, односно кабинет за куваре чиме су  створени  услови за додатно оспособљавање дјеце  са посебним потребама за припрему различитих врста једноставнијих јела, те побољшање квалитета њихових живота. 
 
„ Преко 80 одсто  дјеце која похађају Центар долази из социјално угрожених категорија становништва и два  оброка које добију у центру су једини оброци које имају у току дана и  све оброке припремају управо ученици ове школе под сталним надзором и упутствима наставника и професионалног кухара“, истакла је Гњатовићева.
 
Момир Ширко из Републичке агенције  за развој малих и средњих предузећа је истакао да је ријеч о пројекту који је фокусиран на спајање образовног сектора и сектора привреде.
 
„Оно о чему посебно водимо рачуна је та инклузивност због чега смо ушли и у ову установу јер је важно да ученици када заврше школовање у овој школи буду на тржишту рада једнако добри као и ученици из  осталих школа“, рекао је Ширко.
 
Овој свечаности је присуствовао и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић који је поздравио донаторе у овом пројекту који су омогућили  јачање капацитета за извођење практичне наставе  дјеци са посебним потребама.
 
Пројекат „ ПРАКСА 2“  ће се проводити до септембра 2018. године, а укупна вриједност пројекта је  276.437  КМ, док је укупна вриједност набављене опреме за Центар „Сунце“ 33.560,28 КМ. Поред набављене опреме, пројектом ће се обезбиједити и заштитна опрема за дјецу која се оспособљавају за смјер кухара.
 
 Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана