Завршени радови на затварању објекта пијаце на Пећанима

02/05/2018

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић посјетио је данас пијацу у насељу Пећани гдје су управо завршени  радови на затварању бочних  страна ради стварања повољнијих услова за њен рад.

 
Он је искористио прилику и да разговара са малобројним трговцима на пијаци.
 
Трговци кажу да су задовољни, те да се може лакше радити у односу на прошлу годину, када су сјеверна и западна страна објеката биле отворене“,  рекао је Ђаковић.
 
Он је додао да је изградња пијаце и била планирана у двије фазе.
 
„ Прва фаза је урађена прије двије године и прошле године се показало да је  због тих отворених страна  било врло непријатно и за купце и продавце у зимском периоду“ , изјавио је Ђаковић.
 
Он је истакао да је поред ,раније издвојених  око 3 милиона КМ, сада  издвојено још 197.000 КМ  за њено комплетно уређење.
 
Бољи услови требали би да врате купце на тржницу, којих је због великог броја тржних центара тренутно веома мало, мада је тешко промијенити људске навике и  јер људи не размишљају да ли је понуђена роба домаћа или не“, рекао је Ђаковић.
 
Он је додао да је пијаца на Пећанима једна од најљепших у окружењу и да сада има све оптималне услове за рад те да се треба надати и повратку интереса купаца.
 
Директор Градске тржнице Дарко Згоњанин  је изјавио  да је у плану даље унапријеђење капацитета, па ће се радити на адаптирању дијела за робну пијацу, као и постављању расвјете.
 
У Градској управи и руководству Тржнице надају се да ће стварање угоднијег амбијента допринијети већој посјећености пијаци на Пећанима.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана