Градоначелник потписао уговоре са новим стипендистима

02/02/2018

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић потписао је  данас  уговоре са  127 нових стипендиста , и то  са 76 студената и 51учеником  који су путем јавног конкурса остварили право на стипендије из буџета града Приједора за текућу школску годину.


„  Град Приједор традиционално већ дужи период стипендира ђаке и студенте и то, прије свега,  дефицитарних занимања  и ми се искрено надамо да је ово  значајна помоћ у њиховим напорима да стекну знања “ рекао је Ђаковић.

Он је додао да се  и  од нових стипендиста очекује само да испуњавају своје обавезе  и да буду добри ђаци и вриједни студенти ,  да стичу  нова знања што је свакако од интереса за даљи развој града.
На конкурс Града Приједора за стипендирање  стигло је 357 пријава, од чега је 319 кандидата испуњавало прописане услове.

Студент завршне године Машинског факултета у Бања Луци Марко Билбија је новинарима изјавио да ће ова стипендија много значити њему и његовим родитељима да што лакше студије приведе крају.
„ То ће бити и додатни мотив да студије завршим у што краћем року“, рекао је Билбија.

Ученик другог разреда Медицинске школе Лука Змијањац је изјавио да ће стипендију трошити паметно на мјесечну карту, храну у школи и понеки излазак.

Град Приједор ће током школске 2017/18.године стипендирати укупно 345 ученика и студената  , ако се узме у обзир и 218 стипендиста који су успунили услове за наставак  школовања.

Средства потребна за стипендирање из буџета града износе  355.620 КМ,а укупна када се укључе и једнократне помоћи за студенте изности 400 000 КМ Стипендија за сгуденте износи  120 КМ за студенте,а за ученике  70 КМ.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана