Данијел Дрљача по пети пут допливао до крста

01/19/2018

 Приједорчанин Данијел Дрљача  по пети пут је први допливао до крста  у ријеци Сани  међу 57 пливача који су данас узели учешћа у традиционалном Богојављенском пливању.


Он је истакао да му побједа много значи јер није у питању такмичење већ  да пливање на Богојављење има вјерски карактер и да му је велика част што је побиједио.

" Драго ми је као да сам први  пут побиједио, било је стварно тешко, велика конкуренција и Сана је надошла, тако да ово сматрам великим успјехом", рекао је Дрљача.

Он   је  , златник који је добио као  награду за спретност у препливавању до обале ријеке Сане и крста  који му је уручио градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, поклонио најмлађем пријављеном учеснику Виду Радаковићу.

„ Дјечак има пет и по година и поклонио сам му овај златник за срећу и да плива са нама када буде стасао за то“, додао је Дрљача.

Градоначелник Приједора Миленко  Ђаковић  је овом приликом  истакао да број грађана који су дошли на  ријеку Сану говори да је Приједор град који жели да његује вјерске обичаје и да има вјеру и културу.
"Честитао сам овим  момцима  јуначког срца  који су храбро испливали у хладној ријеци Сани   и тиме били дио ове древне и традиционалне  манифестације “ рекао је Ђаковић.

Протојереј ставрофор Ранко Малетић  претходно је служио Богојављенску литургију у Цркви Свете Тројицеи потом предводио литију  са више стотина Приједорчана улицама града те обавио чин освештања воде. 
У манифестацији су  учествовали чланови  Културно-умјетничка друштва „Доктор Младен Стојановић“ ,  „ Милан Егић“ и „Козара“, официри војске и полиције, свештеници и представници градске управе.

Покровитељи  овог догађаја, чија је традиција обновљена прије пет  година  су били  црквена општина Приједор и градска управа Приједор.Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана