Уручени пакети животних намирница за 90 ромских породица

12/28/2017

 У Удружењу Рома у Приједору  организована je подјела пригодних поклон пакета основних животних намирница за 90 ромских породица што је поклон градоначелника  поводом предстојећих новогодишњих празника.

 
Предсједник Удружења Рома Рамо Салешевић је овом приликом истакао да је ово један хуман гест којим се ромскa популација не издваја од осталих грађана Приједора када је вријеме даривања и припремања празничне трпезе.
 
„ Град нас се увијек сјети када је почетак школске године, наша дјеца примају стипендију као и остали ученици, а ево пригодни поклони стижи у уочи празника на чему су  Роми , као углавном незапослена лица,  веома захвални“ , изјавио је Салешевић новинарима.
 
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је изјавио да је ово резултст добре сарадње са Удружењем  Рома у граду Приједору .
 
„ Преко рда овог удружења смо свјесни проблема са којим се Роми суочавају и ми покушавамо да помогнемо да се  социјализују у друштву , да се  њихова дјеца школују и тиме стекну квалификације да раде, а не да траже милостињу по улицама града“ изјавио је Ђаковић.
 
Он је истакао и настојање а се рјешавају проблеми стамбеног збрињавања Рома по разним основама , као и разна социјална давања како би приједорски Роми имали услове за живот достојне човјека.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана