Организован традиционални пријем за СУБНОР и Удружење пензионера

12/28/2017

 


Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић организовао је данас традиционални новогодишњи пријем са представнике СУБНОР-a  и Удружења пензионера.
Он је том приликом истакао да Градска управа гаји изузетне и коректне односе са старијим суграђанима и да удовољава њиховим основним потребама помажући им директно из буџета града.

„Посебно бих желио да истакнем њихову организованост што је уз нашу добру узајамну сарадњу ова удружења постижу много “ изјавио је Ђаковић новинарима након овог пријема.

Предсједник Градске организације СУБНОР-а Вељко Родић истакао је да је ова пракса пријема заживјела одавно те да ово удружење и даље веома активно и има око 700 чланова од којих 80 учесника Народноослободилачког рата.

„То није мала бројка и ми обављамо све што је по нашем програму, одржавамо све манифестације којима његујемо традицију ослободилачког рата и позивамо све потомке да нам се придуже и помогну рад удружења“, рекао је Родић.

Предсједник Удружења пензионера Слободан Брдар је изјавио да је овај пријем био прилика да се сумирају резултати сарадње са Градском управом која је дугогодишња и на завидном нивоу.

„ Ово Удружење је на основу дугогодишње сарадње са градском администрацијом добило преко 2.117.000 КМ и од тих средстава подијељено је око 18 000 једнократних новчаних помоћи и упућено преко 3000 наших чланова у бањско-климаткса лијечилишта широм Републике Српске „ нагласио је Брдар.

Он је додао да је овом Удружењу већ планирано 220.000 КМ за идућу годину од којих ће 130 000 бити утрошено за једнократне новчане помоћи, а остатак за бањско лијечење како би пензионерима продужили живот.Галерија
Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана