Премијерно изведена омладинска представа "Океан"

11/28/2017

 У Позоришту Приједор  премијерно je изведена  позоришна представа „Океан“која је  реализована у сарадњи младих из Приједора и   италијанског града Трента. Ријеч је о пројекту „ Позоришна радионица за младе“ која је намијењена младима узраста од 15-25 година и који реализује Хуманитарно међународно удружење Програм Приједор.  

 
Потпредсједница овог Удружења Кристина Бертоти изјавила је новинарима да је циљ радионице  креативно изражавање младих кроз глуму као инструменат за упознавање и откривање себе самих, зближавање са другима, дружење, као и изражавање својих осјећања и потреба.
 
„ Овј пројекат траје већ двије године и у почетку су многи били скептични , али сада с поносом можемо рећи да је овај пројекат успјешан у свим сегментима, да је показао сву креативност младих људи и да језичке баријере нису препрека за сарадњу“, истакла је Бертотијева.
 
Она је додала да је прва умјетничка креација  групе младих из ова два града била представа „ Ромео и Јулија“, а да је ова година била у знаку припреми овог новог пројекта.
 
Група од 6 младих из Трента, предвођена глумцем, режисером и водитељем радионице Паолом Вићентинијем, боравила је у Приједору у периоду од 24. до 30. јула, гдје су, у простору Јавне установе  Центар  „Сунце“, заједно са младима из Приједора, радили на припреми позоришне представе „Океан“,
 
„ Представа говори о бродолому, односно о групи људи који покушавају да преживе на плутајућем сплаву  и ова представа је метафора живота“ , рекао је режисер Паоло Вићентини.
 
Представа је крајем августа премијерно приказана у Тренту,  а потом и у мјестима Матарело и Лавис, која покрива Аутономна покрајина Тренто.
 
Премијери  је присуствовао и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић који је изразио задовољсво што се дугогодишња  сарадња Приједора и Трента пренијела и на културу и  умјетничко дружење и рад младих.
 
„ Овај програм који је удружио младе људе само показује да увијек имаа нових елемената за сарадњу наша два града“, изјавио је Ђаковић.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана