Инфраструктурни пројекти за бољи живот повратника

11/07/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и федералниминистар расељених особа и избјеглица Един Рамић предали су данас  на употребу адаптирану салу испод трибина стадиона “Пољана” у Мјесној заједници Рашковац.


Ријеч је о заједничком улагању од 50 000 КМ , од чега је министарство издвојило 30 000КМ, а град остатак средстава.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је новинарима изјавио  да је у питању један мултуфункционалан објеката који ће служити мјештанима Рашковца , као и Фудбалском клубу „ Берек“.

„Ово је простор гдје се могу одржавати многе манифестације грађана са овог простора, а посебно јер је у близини друштвени дом који је девастиран у поплавама тако да је ово нови простор за многобројне друштвене активности“, рекао је Ђаковић.

Министар Един Рамић је потврдио да је ријеч о веома коректној сарадњи са градоначелником Приједора и да та сарадња резултира већ неколико година са реализацијом више инфраструктурних пројеката на подручју ове локалне заједнице.

„ Ради се о договореном заједничком  улагању у односу 60:40 и раније смо договорили да ћемо ми на подручју Приједора  у 2016.и 2017.години инвестирати око 500 000 КМ у пројекте инфраструктуре и ти пројекти су видљиви у нашим повратничким заједицама“ истакао је Рамић.

Он је додао да су пројекти федералном министарства све више окренути у смјеру пројеката запошљавања и самозапошљавања повратника на подручју града Приједора и да је до сада инвестирано више од 300 000 КМ за подршку привредним субјектима.

 "Сваке године из Приједора око 60 студената добије стипендију нашег министарства", нагласио је Рамић. 

Након тога, свечано је пуштена у рад  дионица  асфалтираног локалног пута од Раковчана до Хамбарина, што је пројекат вриједан око 140 000 КМ, а од тога је улагање града Приједора 56 000 КМ, а федералног Министарства расељених особа и избјеглица  84 000 КМ.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана