Озваничен почетак рада у "Агрохолдингу" -некадашњем "Импру"

10/26/2017

 У простору некадашње месне индустрије „ Импро“ данас је озваничен почетак производње новог власника  компаније „Агрохолдинг“ из Цазина. 


Представник ове компаније за БиХ Младен Босанчић је новинарима изјавио да предузеће трeнутно ради за турско тржиште и корпорацији са групацијом „Босна Ет Холдинг“ и да фирма намјерава да у свом пословању буде респектабилна у привредном систему и Републике Српске и БиХ.

„ У Турску извозимо свјеже месо , а за домаће тржиште ускоро излази наш први сухомеснати производ“, потврдио је Босанчић.

Он је додао  да је капацитет дневне производње 120-150 грла у систему клања, да до краја године  према уговору треба на извезу око 2000 тона свјежег меса  у Турску ,а да ће од нове године та количина бити и 5000 тона јунећег меса.

„ Сировина коју користимо је дијелом из увоза, а дијелом домаћа уз напомену да ми радимо упоредо и на оживљавању агропројекта на  150 хектара земље за обраду и гдје већ имамо  око 1500 грла стоке“, потврдио је Босанчић.

 Према његовим ријечима, предузеће тренутно запошљава око 60 радника с тим да постоји велика потражња за месарима и оним радницима који су везани за месну индустрију тако да ће у коначном циклусу производње запошљавати и 90 радника.

Босанчић се захвалио Градској управи на подршци у претходном припремном периоду за почетак производње.

„ Ако сви инвеститори буду дочекаи у Приједору као ми, онда је ово стварно локална заједница са веома повољном климом за инвестирање“, рекао је Босанчић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је истакао да је Градска управа подржала ово предузеће које ће се бавити прерадом јунећег и овчијег меса.

„ Овај инвеститор је морао да реконструишпе комплетан погон, који је дужи период био ван производне употребе и ми смо пружили подршку у припремним радовима,а сада коначно имају све потписане уговоре и званично крећу са производњом“, изјавио је Ђаковић.

Он им је пожелио  успјех у раду и изразио наду да ће количина стоке која на подручју Приједора буде произведена  бити откупљена .

„ Инвеститор  ће увозити месо јер на овим просторима има јако мало прозвођача који се баве товљењем јунади, али се надам да ће се око ове фирме окупити произвођачи који ће  убудуће почети да се  баве производњом стоке и да ће сви имати интереса да сарађују у једном пословном систему“, закључио је Ђаковић.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана