Уручени рачунари и пратећа ИТ опрема

10/26/2017

 На основу добре сарадње кроз имплементацију  ИПА пројекта „ Подршка трајним рјешењима за провођење Анекса 7 Дејтонског мировног споразума“ данас је граду Приједору извршена испорука рачунара и канцеларијске опреме за службу која се бави питањима који се односе са расељене особе и повратничка домаћинства.


Опрему је испред „Хилфсверк Аустрија“  као партнер УНХЦР-а уручила пројект менаџер Азема Авдушиновић која је истакла да је донација  дио пројекта „ Пружање помоћи за одрживост расељеним особама и повратницима и подршку УНХЦР-а у управљању подацима“.

„ Намјера донатора је да се олакша рад локалним партнерима у евидентирању потреба угрожених породица повратника и расељених лица како би град Приједор могао што лакше приступити донаторима и указати на неријешене проблеме те обезбиједити средства за њихово рјешавање“ , истакла је Авдушиновићева.

Она је додала да је вриједност те опреме  5300 КМ  и да се  састоји од 2 рачунара са пратећом опремом и програмима, принтера и пројектора , као и дигиталног фотоапарата.

„ У оквиру овог пројекта који финансира УНХЦР биће подржано 16 општина и градова из сегмента јачања локалних капацитета кроз додјелу опреме и обуку градских и општинских службеника за рад на  тој опреми и вођењу база података о броју угрожених породица, расељених лица и повратника“, истакла је Авдушиновићева.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је, захваљујући на донацији, истакао успјешну досадашњу сарадњу на имплементацији овог пројекта и уређењу база података за ове категорије становника и рјешавање  њихових проблема.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана