Позив за излагање у Павиљону "Цвијета Зузорић"

09/30/2017

 На адресу Организационог одбора Ликовне колоније „ Сретен Стојаановић“ стигао је позив из Удружења ликовних умјетника Србије /УЛУС/  за одржавање изложбе са ове колоније и малој сали Уметничког павиљона  „ Цвијета Зузорић“ у Београду.


 У позиву који потписује Мирослав Лазовић, потпредсједник Управног одбора УЛУС и вођа пројекта за изложбени програм у овом павиљону се истиче намјера да се на овај начин успостави сарадња између Удружења ликовних умјетника Србије и града Приједора,а имајући у виду досадашње активности и залагање и труду да се на простору Републике Српске промовише умјетност.

„ Ова изложба биће прилика да се промовише значај и улога који ликовна колонија `Сретен Стојановић` има и то не само на простору Републике  Српске  већ и шире и биће први корак наше будуће сарадње“ , наводи се у овом писму.

 Предсједник Организационог одбора Колоније, градоначелник Миленко Ђаковић, изразио је задовољство и истакао значај понуђене сарадње од стране Удружења ликовних умјетника Србије која се огледа у постављању изложбе радова насталих на Ликовној колонији „Сретен Стојановић“.

„ Позив прихватамо као посебну част и захваљујемо  што сте препознали наша настојања да подржавамо и промовишемо ликовну умјетност и ствараоце у овој области“ , стоји у одговору који је на адресу Павиљона.

Организациони одбор Ликовне колоније „Сретен Стојановић“ одредио је тим који ће радити на припреми изложбе радова насталих на Колонији. Тим ће радити у саставу Зоран Бановић, Зоран Радоњић, Зоран Станић и Милица Тошић,а све техничке припреме за изложбу укључујући и припрему каталога, позивница и плаката  обавиће Музеј Козаре.

Изложба би од 3. до 14. новембра била постављена у  Малој сали Умјетничког павиљона „Цвијета Зузорић“ у Београду.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана