Отворени Дани меда

09/28/2017

 У Приједору је данас отворена привредно-туристичка манифестација "Дани меда 2017" која је окупила 20-ак излагача из десет градова Републике Српске, БиХ и Србије.

Ријеч је о изложбено-продајној манифестацији коју Удружење пчелара "Прва пчела" из Приједора организује 12. пут с циљем промоције пчеларства и пчелињих производа и љековитог биља. 

Предсједник овог удружења Ђуро Кунић рекао је новинарима да је ова година била тешка како за пољопривредне произвођаче, тако и за пчеларе, те да утолико више радује што је број излагача на сајму, ипак, довољан да би понуда била и богата и квалитетна. 

Он је навео да ово удружење има 50 активних пчелара и да је сликовит приказ колико је година тешка да је из једне кошнице принос два до три килограма меда, а да је у бољим годинама био око 15 килограма по кошници. 

"Цијене су исте као и прошле године, тако да килограм меда кошта 15 КМ, а слична је ситуација и са осталим производима за које смо препоручили излагачима да буду на нивоу прошлогодишњих", нагласио је Кунић. 

Излагаче је посјетио и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је истакао да је манифестација важна јер окупља произвођаче меда из регије који су захвални на оваквом начину посредовања између њих и купаца. 

"Дани меда" биће отворени до недјеље, 1. октобра. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана