Градоначелник обишао излагаче из Русије

09/13/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић посјетио је данас излагаче на Фестивалу народних заната Русије који је отворен на малом градском тргу у Приједору.

 
Он је  изразио задовољство што су пријатељи из Русије  поново дошли у град на Сани да Приједорчане ближе упознају  са богатством руских умјетничких вјештина.
 
“ Грађани и сви гости који су ових дана у нашем граду имају прилику да погледају разне експонате. Наши гости су радо дошли из далеке Русије да представе свој рад и разнолику традицију Русије на јединствен и занимљив начин”,  рекао је Ђаковић.
Организатор фестивала је Удружење народне умјетности и занатства из Санкт Петербурга и Лењинградске регије "Дворана заната", а домаћини Туристичка организација и град Приједор. 
 
Пријатељи из Русије дошли су у Приједор да представе старе умјетничке занате који су тражени дио руске историје. На десетак штандова можете видјети шаролике примјерке руских бабушки, разне врсте марама, капа, шубара, вунених чарапа, сребра, играчака од стакла и других традиционалних руских предмета.
 
 “Најтраженији предмети које смо донијели из Русије су бабушке. Све бабушке су рађене и осликане ручно. Приједорчани нас питају од којег дрвета се оне праве. При њиховој изради користимо липово дрво” рекла је Татјана Прокушенкова из Санкт Петербурга.
 
Након Србије, гдје се овај фестивал одржава већ седам година, ове године по први пут се организује у Републици Српској, уз подршку Туристичке организације Српске. Фестивал народних заната Русије биће отворен до 25. септембра.
 Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана