Почео Фестивал народних заната Русије

09/12/2017

Удружење народне умјетности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске регије "Дворана заната" организатор је Фестивала народних заната Русије, који је данас почео на малом градском тргу у Приједору.


На десетак штандова изложени су предмети и ручни радови декоративне и примијењене умјетности народног стваралаштва и заната Русије са акцентом на традиционалном руском народном занату хохлома. 

Члановима овог удружења који у Приједору излажу своје рукотворине домаћин је Туристичка организација града и град Приједор. 

Фестивал руског народног стваралаштва већ седам година одржава се на подручју Србије и учесници желе да ове године буде организован и у Републици Српској, уз подршку Туристичке организације Српске, у градовима Бањалука, Бијељина, Требиње и Приједор. 

Изложба ће на малом градском тргу у Приједору бити отворена до 25. септембра, до када ће Приједорчани моћи да купе свилене мараме, ручно израђени накит од сребра и ћилибара до разних украсних предмета, те неизбјежних и најпознатијих руских сувенира лутки бабушки, односно матрјошки. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана