Потписани уговори за изградњу 37 кућа

09/07/2017

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш  и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић потписали сз  данас у Приједору уговоре са 37 корисника, Бошњака и Хрвата, којима се граде куће у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, укупне вриједности око 1.025.000 КМ.

Чордаш је изјавио  да ће куће бити грађене по систему "кључ у руке" и да је рок за извођење радова 120 дана. 

Он је изразио наду да ће ускоро почети изградња још једне зграде са 24 стана за кориснике алтернативног смјештаја и зграде за 32 стамбене јединице за збрињавање најугроженијих категорија избјеглих и расељених лица. 

Чордаш је додао да ће у наредном периоду у Приједору бити игзрађено 155 стамбених јединица за припаднике свих народа. 

"Вриједност свих радова и пројеката које Министарство треба да имплементира у Приједору је око 6,6 милиона КМ, а сви станови су типа социјалног становања чији ће власник бити град Приједор", појаснио је Чордаш. 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изразио је задовољство због потписивања уговора са суграђанима бошњачке и хрватске националности којима је потребно изградити или реконструисати индивидуални стамбени објекат. 

"Захвални смо свима који овдје раде врло важан посао за наше грађане који немају ријешено стамбено питање", изјавио је Ђаковић. 

Извођач радова на изградњи 37 стамбених јединица биће познат након завршетка тендерске процедуре. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана