Градоначелник са министром Чордашом обишао градилиште нове зграде на Пећанима

09/07/2017

 Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордaш обишао је данас са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем радове на изградњи зграде у Приједору, која се гради у оквиру потпројекта БХ3 Регионалног програма стамбеног збрињавања.


Они су изразили задовољство динамиком и квалитетом радова које изводи козорцијум фирми „ Приједорпутеви“ и „ МБ Модул“.


„ Овдје смо били кад је била једна велика рупа и када је био почетак радова у овом регионалном стамбеном пројекту,а ријеч је о становима социјалног становања и видимо да да су радови у завршној фази у згради која ће имати 50 стамбених јединица“ изјавио је новинарима Чордаш

.
Он је додао да се према ријечима извођача , радови одвијају по плану, те да ће корисници почетком слиједеће године уселити у ове станове.


Приједор је први град у коме се гради стамбени објекат са 50 станова, од девет локалних заједница у Републици Српској, које су обухваћене Потпројектом БХ3-станоградња.
Вриједност радова износи око два милиона марака.


Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је изјавио да је Приједор био први спреман за имплементацију овог пројекта и  да брзо понуди простор и пројекат.


„ Ово је од великог значаја за избјегла и расељена лица како би , они који још увијек нису ријешили стамбено питање, коначно и ријеше будући да их је већина била у алтернативном смјештају“ рекао је Ђаковић.


Он је појаснио да је у питању социјално непрофитно становање, тако да ће та лица плаћати само једну КМ за квадрат стамбене јединице, а стан ће бити у власништву града Приједора.


Поред поменуте зграде са 50 станова,  у Приједору ће бити изграђена још двије  зграде са 32  и 20 стамбене јединице у Рашковцу за ове категорије становника.


У оквиру Потпројекта БХ3 Регионалног програма стамбеног збрињавања биће изграђена укупно 284 стана у девет градова и општина Републике Српске – Приједору, Фочи, Бањој Луци, Броду, Градишци, Дервенти, Билећи, Власеници и Бијељини.

Имплементатор Регионалног програма стамбеног збрињавања на простору Републике Српске је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике СрпскеПотпројекат БХ3 односи се на станоградњу и намијењен је збрињавању најугроженијих категорија избјеглих и расељених лица. Вриједност изградње 284 стамбене јединице износи око 13 милиона конвертибилних марака. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана