Уручено 31 постхумно одликовање породицама погинулих бораца приједорске регије

09/06/2017

 Изасланик предсједника Републике Српске Синиша Каран уручио је данас у Приједору одликовања 31 породици погинулих бораца Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату са регије Приједор које је постхумно одликовао предсједник Републике Милорад Додик.

Каран је рекао да на овај начин Република Српска, предсједник Републике и сви њени грађани одају дужно поштовање свим погинулим борцима Војске Републике Српске. 

Он је истакао да је Република Српска највећа тековина и вриједност онога за шта су погинули борци дали своје животе. 

"Уручујући ова одликовања предсједника Републике Српске, желимо да се сјетимо њиховог херојства и желимо да њиховим породицама, чија је туга неизмјерна и непреболна, кажемо да морају бити поносни што су њихови најмилији дали своје животе за нашу највећу вриједност и тековину Републику Српску", истакао је Каран. 

Он је додао да је ово прилика да се младим генерацијама каже да је то пут и водиља за све. 

"Наша је обавеза да стварамо бољу, чвршћу и јачу, мирнију и стабилнију Републику Српску. То је наш адекватан одговор за све оне који су дали животе за њу, али и за све оне који имају дилеме и оне који желе да нападају Српску", рекао је Каран. 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је протекли рат имао страшне посљедице, те да се Република Српска и данас сјећа својих погинулих синова који су дали највише што су могли за слободу и будућност. 

"Часно је дјело да се одликују сви припадници Војске Републике Српске који су положили животе на бранику отаџбине. Ми стално морамо да водимо рачуна да породицама погинулих бораца омогућимо нормалан живот", рекао је Ђаковић. 

Одликовања су уручена породицама погинулих бораца са подручја Приједора, Козарске Дубице, Оштре Луке, Новог Града и Костајнице. 

На основу уставних овлаштења, предсједник Републике Српске је посљедњих неколико година постхумно одликовао око 1.400 бораца Војске Српске погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана