Градоначелник уручио школске торбе и прибор за ромске основце

09/04/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић уручио је данас  у Удружењу Рома школске торбе и прибор за 45 основаца ромске националности.


„Почетак је школске године и ми традиционално помажемо ромској дјеци која су у нашим основним школама и ми смо поносни на то што већина ромске дјеце похађа школу и надамо се да ће наставити школовање и у средњим школама и тиме стећи веће могућности да дођу до посла“ изјавио је Ђаковић.

Он је додао да су то углавном сиромашне породице , тако да ова наша помоћ поред олакшавања школовања треба да потакне и родитеље да размишљају у том правцу и омогуће им да похађају школу.

Ђаковић је потврдио да ће наредних дана ова ромска дјеца  од 3-9.разреда добити и уџбенике како би у потпуности били спремни за похађање наставе у шолској 2017/18.години.

На пажњи коју градоначелик и град поклањају ромској дјеци  , поготово основцима када су у питању уџбеници и шолски прибор захвалио се предсједик Удружења Рома Рамо Салешевић који је потврдио да основну и средњу школу у Приједору  похађа око 80 Рома.

„ Ромска дјеца се ни по чему не одвајају од друге дјецу у граду која се школују  што је важна ствар за њихову интеграцију у једну друштвену заједницу“ казао је Салешевић.

Он је додао и да тренутно нема Рома који похађају високе школе и факултете.
 Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана