Отворени Дани шљиве

08/03/2017

 У организацији Удружења воћара Приједора, на малом градском тргу данас је отворена привредно-туристичка манифестација "Дани шљиве".


Предсједник Удружења Младен Марјановић потврдио је да ће десетак воћара наредних дана понудити својим суграђанима овогодишњи род шљиве. 

"Ове године род шљиве је потпуно подбацио и зато смо овај сајам проширили са излагачима и другог воћа и поврћа", рекао је Марјановић. 

Он је додао да је за воћаре веома важан пласман и поред понуде трговцима и откупљивачима, а ово је прилика да се представе и својим суграђанима. 

Излагаче је обишао и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је истакао да град помаже воћарима и да ће ове године због велике штете од мраза на воћњацима издвојити средства да се та штета бар дјелимично надокади. 
„Ова  година је за воћарство била изузетно тешка. Регистроване су огромне штете. Настојаћемо да им помогнемо материјално да то премосте, јер ово је већ четврта година заредом да им природа одмаже у производњи. Неки увелико размишљају и о посебном систему заштите од мраза, за што су потребни велики резервоари воде. Покушаћемо да видимо како сви заједно да ријешимо тај проблем“ , рекао је Ђаковић .

Иначе, цијена килограма шљива на овом сајму је 1,20 КМ, колико кошта и килограм крушака и јабука, а посјетиоцима ове манифестације нуде се и квалитетне воћне ракије и ликери, те плодови и сокови ароније, малине и купине, те парадајз и паприке. 

На подручју Приједора има око 40 хектара интензивних засада шљиве који, када је година родна, дају од 25 до 30 тона шљиве по хектару. Сајам шљиве у Приједору биће отворен до 9.августаГалерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана