Стигли бициклисти из Словеније на челу са жупаном Шенчура

07/29/2017


У оквиру манифестације“ Километри пријатељства“ група од тридесетак бициклиста, различитих узраста и професија стигла је из словеначке општине  Шенчур бициклима у Приједор. Ријеч је о члановима  Бициклистичког клуба „Бам.би”, чији су чланови из шест земаља Европске уније, а чије је сједиште у овој  словеначкој општини.
 
Жупан Шенчура  Цирил Козјек, који је и сам дошао  бициклом из Словеније у Приједор је изјавио да је циљ ове посјете да се упозна са руководством Приједора и да се покушају пронаћи неке синергије које имају ове двије локалне заједнице у области привреде, туризма и изградње иунфраструктуре.
 
„Ми имамо нека искуства у тим областима, а посебно у области запошљавања гдје имамо доста памака у задњих двадесетак година“ , рекао је Козјек.
 
Ова општина је смјештена поред љубљанског аеродрома „ Брник“ и поред ауто-пута што им омогућава веома добре везе и погодност даљег развоја многих привредних грана.
 
У делегацији је и Рок Шименц  директор Развојне агенције Горењске која повезује 18 општина и обухвата око 200 000 становника.
 
„Посебно смо ангажовани на развоју предузетништва и руралног развоја и туризма имо заједничким снагама имамо многе шансе за развој ако заједно аплицирамо за средства у неком европском тендеру“ , рекао је Шименц.
 
Он није дошао бициклом у Приједор , али сматра да управо бициклизам и бициклистичке стазе од Крањеске Горе па све до Београда могу бити неки заједнички ниво за пријаву на неки европски тендер на том плану.
 
Извршни директор Удружења грађана „ ДОН“ Муриса Марић, која је и организатор ове привредно-спортске манифестације је истакла да су гости из Словеније прешли на бициклима 300 километара до Приједора и да смо и само на основу тог податка стекли нове пријатеље.
 
„Значај манифестације је и у могућностима сарадње привредника Приједора са колегама из Словеније, промоцији планине Козаре и Приједора као туристичке дестинације за словеначке туристе као и промоција бициклизма и здравог живота уопште“ , рекла је Марићева.
 
Бициклисти су данас стартовали из центра Приједора и упутили се на Козару, гдје ће у поподневним часовима бити организован сусрет са градначелником Приједора Миленком Ђаковићем и промоција домаћих производа поткозарског краја.  
 
 Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана