Горану Бреговићу поново ударничка значка са Козаре

07/27/2017

 Музичкој легенди са простора бивше државе и вођи групе „ Бијело дугме“ Горану Бреговићу данас је уручена ударничка значка, као и давне 1976.године када је исту добио као учесник радне акције на Козари.


Ударничку значку Бреговићу је уручио директор „Фантази продукције“ Дражен Врховац за учешће на првом рок фесту `Козара у срцу` који  ће  вечерас бити одржан на стадиону  Бенковац у Националном парку „ Козара“.

Овај сувенир је Бреговићу уручен на пријему који је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић организовао  за Горана Бреговића и чланове групе „ Бијело дугме“  Алена Исламовића и Младена Војчића Тифу уочи њиховог вечерашњег наступа .

„ Било ми је изузетно задовољство  да у нашем граду поздравим легенде рока јер  према мишљењу многих то су музичке институције које ходају тако да смо изузетно почаствовани што су били наши гости и учесници овог музичког догађаја на Козари“ рекао је Ђаковић.

Бреговић је  новинарима након пријема  изјавио да први пут свира у Приједору мада је овдје био на поменутој  радној акцији 1976.године на Козари.

„ Нисам свирао, само сам радио и зарадио тада  ударничку значку“ рекао је Бреговић.

Он је уочи концерта на Бенковцу свим љубитељима музике и звука „ Бијелог дугмета“ обећао добар провод и  весео љетни програм.

„ И нама је стало да се забавимо заједно са публиком“, рекао је Бреговић.

Будући да је прво вече концерта на Бенковцу отказала киша, вечерас на Бенковцу наступају  и групе “Тату”, “Освајачи”, “Атомско склониште” и “Кербер”,  а потом“Нолимит нау”, “Фијаско” и “Бијело дугме”.

Овај музички спектакл, а по многима и `мини Вудсток` почиње на стадиону на Бенковцу од 18 часова. Аутобуски саобраћај се према тој локацији одвија према ранијим најавама, а из Приједора је са терминала на аутобуској станици кренуо већ од 16 часова.

Организатори су упутили и саопштење у којем позивају све љубитеље рок музике да дођу вечерас на Бенковац и да карте важе и од првог дана, будући да концерт синоћ није одржан.

Први рок фест „ Козара у срцу“ организује „ Фантази продукција“ уз подршку предсједника  Републике Српске и Владе Републике Српске, града Приједора, те бројних партнера и спонзора.
 Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана