На малом градском тргу отворене 11 .Златне руке Поткозарја"

07/27/2017

 На Малом градском тргу данас је отворена манифестација „Златне руке Поткозарја“, чији је циљ очување и његовање културе, традиције и обичаја народа који живи на овом подручју.

Ове године своје рукотворине представило је око 40 излагача. Манифестацију је званично отворио градоначелник Приједора Миленко Ђаковић који је поздравио излагаче и бројне окупљене грађане.
„ Ово је изузетно значајна манифестација у смислу његовања традиција поткозарског краја. А град Приједор се поноси свим оним што произведу златне руке наших људи, јер то су дјела која се проносе свијетом и која су обиљежје народа који мирно живи у Поткозарју“,  рекао је Ђаковић.
На почетку ове јединствене манифестацијеорганизован је  богат културно-умјетничким програмом у изведби женске и мушке вокалне групе Културно-умјетничког друштва „Милан Егић“, Етно групе „Виле Петрова“ и наступа вокалне  солисткиње Амиле Мемић из Козарца, а тамбурицу је засвирао и кнез Горње Драготиње, једине кнежевине на Балкану, Радован Егић.
Ова манифестација има и продајни карактер, гдје посјетиоци могу да купе себи нешто са штандова, што би их подсјетило на град на Сани, рекла је Амира Ганић, директор Туристичке организације Приједор.
„ Поред продајног, „Златне руке Поткозарја“ имају и такмичарски дио, а награде ће се додјељивати у двије категорије за најоригиналнији експонат и најљепше уређен штанд“, појаснила је Ганићева.
Награде ће бити додијељене у петак, када ће манифестација бити затворена. Организатор Манифестације је Туристичка организација града Приједора, а покровитељ је Градска управа.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана