У Приједору ускоро пети мурал

07/26/2017

 Ауторски рад академског сликара Селвера Бегића из Бањалуке побједник је конкурса за додјелу пете годишње међународне награде "Паола де Мањинкор" за избор најбољег мурала у Приједору за 2017. годину.

У конкуренцији за овогодишњу награду било је 37 радова, потврђено је из Удружења ликовних умјетника Приједор, на страници "Приједор град мурала". 

Жири у саставу Борис Еремић, Луиђи Пенаса, Моника Поњавић, "Дим Тим" /Данијела Мршуља Васић, Искра Васић, Миленко Васић/, Лидија Кевић, Милијана Мармат и Александра Савић, једногласно и са максималним бројем поена одлучили су да овај рад краси зид Основне школе "Десанка Максимовић" у Приједору. 

Годишња међународна награда за најбољи мурал у Приједору "Паола де Мањинкор" састоји се из плакете и наградног фонда од 3.000 КМ. 

Осликавање побједничког мурала планирано је почетком септембра. 

Град Приједор већ красе мурали "Шеширџија" Наташе Коњевић из Бањалуке, "Трансформација" мађарског стрит-арт умјетника Атиле Саможија Видама, "Врт" румунског аутора Раула Опрее Садоа, те "Град" умјетничке групе "Дим Тим" из Београда.Галерија
Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана