Градоначелник разговарао са делегацијом турских привредника

07/13/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић угостио је данас  делегацију привредника из Турске   на чијем је челу био почасни генерални конзул БиХ у Измиру  Кемал Бајсак.


Ђаковић  је новинарима након пријема изјавио да је ово била још једна прилика да се потврди пријатељство града Приједора и турског града Манисе, чијем је братимљењу помогао управо Бајсак.

„ Теме разговора су биле културна,спортска  сарадњ, али и започети разговори о потенцијалној привредној сарадњи гдје бисмо између наша два града, али и Измира успоставили и економске односе и сарадњу између привредника“ рекао је Ђаковић.

Почасни конзул Кемал Бајсак , иначе привредник, поријеклом из Љубиња који  као представник четврте генерације његове породице живи у Турској изјавио је новинарима да је у посјети БиХ, па и Приједору била једна велика привредна делегација која се упознала са  овдашњих економским приликама.

„ Овдје смо да направимо корак даље у досадашњој сарадњи Приједора и Манисе и да се чланови делегације упознају са могућностима града Приједора и да  их могу што боље представити  када се врате у Турску, а све у циљу инвестирња у овдању привреду“ рекао је Бајсак.

У данашњој посјети Приједору је  била делегација од  педесетак привредника и чланова Федерације удружења културе БиХ у Турској. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана