МЕГ ПРОЈЕКАТ- Потписан уговор између Градске управе и Водовода

07/11/2017

 У оквиру „МЕГ“ пројекта који у БиХ финансира и подржава Влада Швајцарске, а проводи УНДП, данас је потписан уговор између Градске управе и „Водовода“ Приједор.

 
Овим уговором системски су регулисана права, обавезе и одговорности градских органа и овдашњег “Водовода” у области водоснабдијевања и канализације на подручју града. 

- Ово је један од пројеката који гарантује бољу будућност у области водоснабдијевања на подручју нашег града и ми на њему настављамо радити и даље – рекао је градоначелник Миленко Ђаковић.
 
На овај начин ће се у дужем периоду омогућити одрживо снабдијевање грађана квалитетном питком водом путем редовног одржавања водоводног система, смањења трошкова, побољшања поузданости и проширења постојеће водоводне мреже. 
 
Пројекат је значајан за „Водовод“ у смислу подизања институционалних капацитета у свим областима. У оквиру пројекта су планирана и донаторска средства која треба да прате средства суфинансирања за оне проблеме који су најизраженији, а ми и даље имамо доста проблема, без обзира на то зато што је много тога урађено  протеклих година на подручју града – појаснио је директор „Водовода“ Владо Рељић.  
 
МЕГ пројект пружа подршку локалним властима у унапређењу квалитета и доступности јавних услуга и комуналне инфраструктуре, те побољшање услова живота за најмање 700.000 грађана, а посебна пажња посвећена је социјално најугроженијим категоријама становништва.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана