Ђаковић и Махмутбеговићева о положају повратника у Приједору

05/18/2017

 Актуелна политичка и економска ситуација, положај повратника у  Републици Српској и Федерацији БиХ , као  и пројекти који се реализују у Приједору, а тичу се ове популације биле су теме данашњег  састанка градоначелника Приједора Миленка Ђаковића и потпредсједника Федерације БиХ Мелике Махмутбеговић у Приједору.

 
Ђаковић је истакао да је почаствован тиме што је рад Приједора препознат као добар примјер када су међунационални односи у питању. 
 
Ми имамо једну високу тековину доброг разумијевања међунационалних односа у овом граду, а наставићемо да рјешавамо и отворена питања која још увијек нису разријешена, на задовољство и уз разумијевање свих грађана Приједора“ , изјавио је Ђаковић новинaрима након састанка.
 
Махмутбеговићева је истакла да је Приједор град са највећим бројем повратника у Босни и Херцеговини, те да је примјер успјешног рада локалне заједнице када је брига о повратницима у питању.
 
Дотакли смо се и питања образовања, јер проблем образовања и кориштења језика није присутан само у РС, него и у ФБиХ.  Овдје су у питању Бошњаци и босански језик, а у ФБиХ Срби и српски језик. Ми носимо једнако сви одређене проблеме, наша будућност мора бити на бази разумијевања, гајења добрих односа и да заједно градимо бољу будућност рекла је Махмутбеговићева.
 
На састанку је констатовано да се у условима у којима се налазимо, политичким и економским, могу направити значајни искораци, када су међунационални односи у питању. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана