Град потврдио БФЦ цертификат

05/17/2017

Град Приједор је након надзорне провјере БФЦ цертификата /Печат квалитета за повољно пословно окружење/ која је проведена у градској администрацији  и која је обухватила кључне критеријуме  којима се дефинише развој и управљање пројектима,  добио позитиван  извјештај који се конкретно односи на квалитет пословања по захтјевима инвеститора.

Надзорна посјета је потврдила да је Град напредовао од периода за који је прошле године рецертификован БФЦ стандардом, и то са врло значајним повећањима од  95одсто испуњења.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је на данашњој конференцији за медије тим поводом изјавио да је град Приједор на путу даљег развоја административних процеса, унапређења рада са инвеститорима.

„ Ово је потврда да наш рад има континуитет развоја и сталних унапређења, односно отклањања препознатих недостатака тако да резултат рада подразумијева одлучност свих у процесу да грађанима буду у потпуности сервис какав заслужују, а са друге стране да инвеститорима пружимо повољно пословно окружење, уз већ постојеће капацитете процедура и процеса “ рекао је Ђаковић.

Он је  додао да је Приједор  прва локална  управа на подручју Републике Српске, односно  БиХ , која је увела нови стандард управљања квалитетом БАС ЕН ИСО 9001:2015.

„  Сада смо и прва управа која у процес рецертификације БФЦ улази већ други пут те да то подразумијева одржавање овог стандарда и свих прописаних захтјева у низу од претходних 6 година“ рекао је Ђаковић.

Он је додао да  ове оцјене јасно говоре о раду управе и колико напора  се улаже да као развојно оријентисан град , Приједор постиже  резултате који га чине конкурентним у односу на градове у региону.

„БФЦ је иначе признање мреже југоисточне Европе и тиме довољно говоримо када кажемо да смо у процесима  даље рецертификације једини на овим просторима“ казао је Ђаковић.

Вођа тима за БФЦ  Мирјана Остојић  нагласила је да је окосница ове надзорне провјере била локални развој и инфраструктурни пројекти у циљу провјере надоградње овог стандарда .

„БФЦ има 12 критеријума и 87 поткритеријума које смо били дужни испунити и доказати у дефинисаном периоду, а надзор је потврдио унапређење процеса и испуњавање захтјева по критеријумима прописаним у области јачања капацитета администрације која треба испунити захтјеве привредника, наших инвеститора и нових инвестиција“ рекла је Остојићева.

Град је у процесу БФЦ-а од 2013 године и у процес рецертификације БФЦа улази већ други пут што је врло специфично за градове/општине са простора Републике Српске, односно БиХ. 

На  званичној интернет страници  града Приједора ускоро ће бити постаљени сви подаци  о напретку у области БФЦ-а , а на основу извјештаја од стране НАЛЕДА-а који представља мрежу југоисточне Европе. Галерија
Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана