Дан града- Уличне трке 2017

05/17/2017

 Побједници овогодишње  Међународне уличне трке „Приједор 2017“  су новопазарска атлетичарка  и репрезентативка Србије Амела Терзић и  кенијски атлетичар Хилари Киптум Мајо Кимајо.


Терзићевој је ово био пети тријумф у Приједору, а ове године је била боља  од Теодоре Симовић, такође чланице Атлетског клуба из Новог Пазара и трећепласиране  Зите Качар из Мађарске.

„ Вријеме нас је послужило ,а  овдашња публика ме познаје и бодрила ме је  што је био додатни мотив да трчим што боље и задовољна сам као сам истрчала“ изјавила је Терзићева новинарима након трке.

   Кенијац Мајо Кимајо, који је прије два дана био најбољи и на другом м:тел ''Бањалучком полумаратону'' у финишу је претекао прошлогодишњег побједника , Новопазарца  Елзана Бибића, док је трећи кроз циљ прошао други Кенијац на трци у Приједору,Муинди Бербар Матека.

„Пресрећан сам што сам побиједио јер сам овдје до сада два пута освајао друго мјесто што ми је мотив да се овдје вратим и догодине“ , рекао је Матека.

 На 24.Уличној  трци у Приједору  одржано је укупно 26 трка  уз учешће око 2.000 тркача од цицибана, преко ученика основних и средњих школа , дјеце са посебним потребама и рекреативаца.

Промотер трке је био  Драган Перић, некадашњи рекордер Југославије у бацању кугле који је поздравио овакав вид популаризације атлетике и трчања као најзначајније атлетске дисциплине и вида рекреације за пут до што бољег здравља

Иначе, и овогодишње трке су одржане поводом прославе 16.маја-Дана Града Приједора, који је био и главни покровитељ манифестације, у организацији Атлетског клуба Приједор а под покровитељством Министарство породице, омладине и спорта Владе Републике Српске и бројних спонзора.  Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана