16.МАЈ - ДАН ГРАДА ПРИЈЕДОРА

05/16/2017

 Пригодним свечаностима Приједор је данас  обиљежио Дан града -16.мај. Поред пријема за госте из братских општина Бовец  из Словеније и Маниса из Турске, одржана је и свечана академија на којој су присуствовали и министир у Влади РС Лејла Решић, Дане Малешевић и Неђо Трнинић.


Решићева је овом приликом изјавила да је поносна на све оно чиме се може похвалити Приједор , а  прије свега позитивним пословањем и квалитетним пројектима те да без јаких локалних заједница нема ни јаке Републике Српске.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је обраћајући се гостима на свечаној академији поводом Дана града 16.маја истакао да је Приједор упркос турбулентним временима постао безбједан град, са повољним пословним окружењем и добрим међунационалним односима. Он је истакао и да је давно послао поруку инвеститорима да је град  повољан за инвестирање и да су они  у овај град добродошли.

Суштина је да је Приједор створио,прије свега, повољан амбијент за инвестирање и да је мимо Републике и државе увео читав из подстицајних мјера у пољопривреди и у предузетништву које је до сада редовно исплаћивао корисницима“ истаакао је Ђаковић.

На овој свечаности  која је одржана у градском позоришту, поред пригодног умјетничког програма додијељена су и  највиша признања града.

Плакета града као највише признање града уручена је  привредном друштву „ Метал-Монт Мијић“ из Брезичаназа посебан допринос у развоју привреде града у 2016.години. Национални парк „ Козара“ је  Награду града , која укључује и новчани износ од 2000 КМ, добио за посебно вриједне разултате у развоју туризма и очувању и заштити природних љепота Козаре.Титулу почасног грађанина Приједора  понио је доскорашњи градоначелник Приједора Марко Павић , Похвала као јавно признање града  уручена је Слободану Брдару, предсједнику Удружења пензионера града а  Захвалница Арцелор Митал Фондацији Приједор.

У име награђених захвалио се нови почасни грађанин Приједора  Марко Павић истичући да је свако признање човјеку драго и да онај ко каже да му је свеједно, није искрен.

Обиљежавање Дана града Приједора  увеличан је и  наступом малишана Дјечијег вртића „ Радост“ те  полагањем вијенаца на споменик „ За крст часни“ и Ослободиоцима Приједора  те свечаним пријемом за све госте у Хотелу Приједор.

У поподневним часовима је одржана 24.Међународна улична трка „ Приједор 2017“.
У вечерњим часовима на Тргу мајора Зорана Карлице наступио  је познати естрадни умјетник Харис Џиновић. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана