Дан града- Отворена изложба слика Здравка Вајагића

05/15/2017

  У Музеју Козаре вечерас је отворена изложба афирмисаног академског сликара из Београда  Здравка Вајагића. На овој изложби Вајагић се Приједорчанима   представља са 17 уља на платну, махом  слика већег формата насталих  од 1967- 2008.године и дио су ретроспективне изложбе која је 2011.године организована у Павиљону „Цвијета Зузорић“ у Београду.


„ Први пут сам не само у Приједору него сам први пут у Крајини одакле иначе потичем и као што се каже да је тешко бити пророк у свом селу, мени је требало 50 година да постанем тај пророк у свом селу“ , рекао је Вајагић.

Он је додао да Крајина никад није ишчезла из његових слика.

Директор Музеја Козаре Зоран Радоњић  је изјавио да је ову изложбу опрeдијелило Вајагићево педагошко и стваралачко искуство те да је ријеч о члану Академије за уметност и конзервацију у Београду.

„ Због свих тих чињеница,а посебно што његова дјела фантастично изгледају у нашем простору гдје је боја главно средство изражавања којој су подређена сва његова друга значења“ рекао је Радоњић.

Изложбу је отворила начелница градског  Одјељења за друштвене дјелатности Моња Касаловић која је истакла да је музеј један од пет градских установа културе која сваке године даје допринос обиљежавању Дана града – 16.маја.

„ Музеј је један од стубова културе у граду који реализује своје активности изван очекиваног с обзиром на капацитете и  услове у којима раде, аа организовање једне овакве изложбе значајан је културни догађај у граду“ казала је Касаловићева.

Изложба Здравка Вајагића ће у Музеју Козаре бити отворена до 5.јуна.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана