Дан града- отворена реконструисана Улица Вука Караџића

05/15/2017

 У Приједору је  данас званично пуштена у саобраћај  реконструисана  Улица  Вука Караџића у центру града , а Град Приједор  као инвеститор је обезбиједио финансијска средства у износу 1.079.776,51 КМ.

 
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је истакао да је Приједор добио још једну лијепу градску улицуу предвечерје  празника Дана града-16.маја.
 
„ Ми радимо  плански на уређењу града и уз обећање да ћемо наставити са даљим уређењем нашег града“ рекао је Ђаковић.
 
Реконструкција ове улице , чији је пројекатант био Завод за изградњу града Приједор, а извођач  радова предузеће „ Козара-путеви“ из Бања Луке,обухватила  је површину од око 7000 квадратних метара односно 500 метара од Улице Петра Петровића Његоша до Улице Николе  Пашића.
 
Директор  „ Козара путева“ Дејан Гаковић је истакао да је током реконструкције акценат стављен на шеталишну зону јер се њоме креће много ученика на свом путу до школе односно куће.
 
„ Шеталишна зона обухвата преко 50 одсто укупне површине са многим пратећим садржајима клупама, јавним чесмама и тргом, а поред тога у склопу радова извели смо потпуну реконструкцију свих подземних инсталација што ће допринијети дуговјечности саме улице и урађена је нова улична јавна расвјета са најновијом лед технологијом“ рекао је Гаковић.
 
Бивши градоначелник Приједора Марко Павић који је био иницијатор уређења ове улице је рекао да је ово лијеп примјер континуитета власти у Приједору.
 
„Данас је ова прелијепа улица дата  на кориштење грађанима и свако ко овдје прође бити пресретан јер ће видјети да ми мислимо о грађанима и да ће се тај континуитет наставити и на завршетку друге фазе уређења улице и на будућим пројектима“ рекао је Павић.
 
У другој фази реконструкције биће обухваћена секција три односно простор од Улице Николе Пашића до Проте Матеје Ненадовића укупне површине 3520 квадратних метара.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана