Одржана Шеснаестомајска бициклијада

05/14/2017

 Туристичка организација града Приједора била је организатор  трећe  по реду Шеснаестомајскe бициклијадe која је  одржана у Приједору и која је окупила око двије стотине Приједорчана.

 
Директор ове  организације  Амира Ганић је истакла да  ова манифестација, којом се даје допринос обиљежавању Дана града -16.маја,  није имала такмичарски карактер.
„ Сврха је повратак бицикла на улице града и подршка развоју бициклистичког спорта  уопште  у граду“ , казала је Ганићева.
 
На бициклијади су могли да учествују грађани свих узраста, а дужина руте била је  око 10 километара.
 
Најмлађи учесник је био довогодишњи Лука Требовац који се возио на бициклу оца Давора и у пратњи два своја брата Николе и Луке.
 
Почетак рекреативне бициклистичке руте био је на Тргу мајора Зорана Карлице, а  стаза је ишла кроз главну улицу/шеталиште- Стари град- Заград, Рашковац- пружни прелаз 13-та-Чејреци- улица Душана Брковића- улица Војводе  Мишића- мали подвожњаки назад до полазне тачке у центру града.
 
У организацији бициклијаде помогао је  Бициклистички клуб “Козара” из Приједора, а подршку је  пружила Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске чији  су представници  заједно са бициклистима провезли рекреативну руту улицама Приједора. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана