Ђаковић: Народна скупштина да поступи с пажњом доброг домаћина

04/21/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић позвао је данас Народну скупштину Републике Српске да се с пажњом доброг домаћина односи према приватизацији Рудника жељезне руде /РЖР/ „Љубија“.

 
„Молим све народне посланике у Народној скупштини Републике Српске да добро одважу своје одлуке и ми из града Приједора инсистирамо на квалитетним гаранцијама да ће оно што буде потписано у уговору, бити и спроведено у дјело“, рекао је Ђаковић на конференцији за новинаре у Приједору.
 
Он је апеловао на посланике Народне скупштине Републике Српске да размисле о могућим посљедицама у случају неповољног исхода, јер те посљедице би биле далеко шире од града Приједора, али би Приједор био најоштећенији.
 
„Наглашавам још једном ова забринутост, нажалост, све више стичем дојам да је потпуно реална, јер у свим изјавама у медијима се тврди да потенцијални купац који купује /државни капитал у РЖР-у/ није компетентан за рад, што би могло довести до компликација“, поручио је Ђаковић.
 
Он је навео да међу радницима рудника, али и свих других предузећа ослоњених на сарадњу с рудником ових дана влада велика пометња „због мора информација и дезинформација о продаји државног капитала“ и због страха да ће остати без посла.
 
„Град Приједор никако то не смије дозволити. Ми смо се обратили Народној скупштини Републике Српске, која ће засједати 25. априла, да обрати посебну пажњу на одлуку коју ће коначно донијети“, додао је Ђаковић.
 
Одборници Скупштине града Приједора једногласно су јуче уавојили закључке којима се изражава забринутост одлуком Владе Републике Српске да државни капитал у РЖР-у „Љубија“ прода методом непосредног одабира купца.
 
Од Народне скупштине Републике Српске траже изузеће из приватизације некретнина РЖР-а које немају значаја за обављање основне дјелатности РЖР-а, као и да највиши законодавни орган Српске гарантује наставак експлоатације руде, задржавање истог броја радника као што је сада у „Арселор Миталу Приједор“, запошљавање нових радника и наставак истраживања економски експлоатабилног рудног богатства.
 
Одлуку о продаји РЖР-а израелској компанији Влада Републике Српске донијела је по трећи пут у посљедње три године, али претходна два пута за њу није било подршке у Нардоној скупштини Републике Српске. Галерија
Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана