Пријем за госте из Иркутска

04/19/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић примио је данас делегацију Иркутска, руског града који је побратим Приједору од 2015. године.  Руску делегацију предводио је Михаил Корњев, депутат у Думи града Иркутска који је Ђаковићу пренио поздраве градоначелника Иркутска Дмитрија Бердникова.

Док боравимо овдје, осјећамо љубав и доброту Срба, нашег братског народа са којим нас вежу култура и вјера“ рекао је  Корњев.
Он је изразио наду да ће се односи ова два града дићи на виши ниво и да  јаке везе између два народа треба да се пренесу на економску и политичку сарадњу.
Корњев је и директор Иркутског градског театра народне драме чији је ансамбл  под називом „ Иркутска застава“ синоћ одржао цјеловечерњи концерт и одушевио присутне у препуној сали Позоришта Приједор.
Желим да се од срца захвалим умјетницима из братског Иркутска и да у име грађана Приједора поздравим све грађане и градоначелника Иркутска рекао је градоначеник Ђаковић након пријема.
Он је изразио наду да ће се сарадња између Приједора и Иркутска развијати и у будућности.
Након пријема у Градској управи, гости из Русије обишли су Музеј Козаре и Спомен-кућу породице Стојановић и на тај начин се упознали са дијелом културног и историјског наслијеђа Приједора.
Они ће вечерас одржати мини-концерт у Галерији `96 , а током сутрашњег дана положити вијенце на централни градски  споменик за „ Крст часни“ и споменик погинулим руским војницима на градском гробљу.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана