У Приједор стигли чланови ансамбла Иркутског градског театра народне драме

04/18/2017

  Пред препуном салом Позоришта Приједор вечерас је наступио ансамбл Иркутског градског театра народне драме под називом „ Иркутска застава“.

 
 У питању су били глумци и редитељи овог театра ,  мајстори извођења епских и лирских музичких бисера далеког Сибира, али и нових композиција у духу козачке фоклорне традиције.
 
 Директор  овог позоришта и депутат у Думи Иркутска Михаил Корнев је истакао да су веома радо кренули на пут дуг десетак хиљада километара како би упознали становнике  братског града Приједора .
 
„Овдје смо дошли да пренесемо поруку градоначелника Иркутска Дмитрија Бердњиков са којим је град Приједор 2015.године потписао повељу о братимљењу. Можемо рећи и да смо ми оне прве ласте наше будуће сарадње кроз упознавање  наше историје, економије, културе „ рекао је Корнев.
 
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је годстима зажелио добродошлицу истичући да је Приједор град отвореног срца који поштује своје пријатеље, а посебно побратиме.
„ Поред тога што ћемо вечерас упознати њихову музику, ми ћемо им наредних дана бар дијелом представити нашу културу и историјске споменике којима се поносимо,те  на тај начин отворити још једну страницу  наше побратимске сарадње“ казао је Ђаковић.
Град Иркутск се налази у јужном Сибиру, административни је  центар Иркутске области, само 60 километара од Бајкалског језера и једна је од најзнајнијих станица на  транссибирској жељезници која води од Москве преко Владивостока до Пекинга.
Од Москве је удаљен 5.125 километара жељезницом и један је од најважнијих градова у Сибиру. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана