Уличне трке 16.маја-промотер Драган Перић

04/13/2017

 Традиционална 24.међународна атлетска улична трка ''Приједор 2017'' биће одржана 16.маја, на сам дан обиљежавања Дана Града Приједора, а  њен промотер ће бити Драган Перић, својевремено рекордер Југославије у бацању кугле. Ријеч је о учеснику шест свјетских првенстава и пет љетних Олимпијских игара, освајачу медаља са европских шампионата и троструком  прваку Балкана.

 
У организационом одбору, на чијем челу је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, очекују да ће још једном на овој у региону и шире препознатљивој  приредби ''краљице спортова'' под мотом ''Волим Приједор'' у граду на Сани окупити велики број такмичара.
 
“Ово су масовне трке гдје у просјеку учествује више од 4.000 учесника, атлетичара, рекреативаца, ученика, али и професионалнх спортиста и 20.000 гледалаца”, навео је Ђаковић новинарима након сједнице Организационог одбора.
 
Предсједник Атлетског клуба Приједор Марко Голубовић истакао је да се за учешће на овој манифестацији већ пријављују атлетичари из земаља региона Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Мађарске, али  и далеке Кеније, те да ће пријаве учесника трајати и на сам дан трка.
 
“Ми више не зовемо учеснике, већ они нас зову и траже да дођу и буду такмичари што је за нас потврда да су ове трке  препознатљиве у атлетском свијету”, рекао је Голубовић.
 
Он је додао да је приједорска улична трка, послије београдског маратона,
најпрестижнија спортска манифестација оваквог типа у региону.
 
 Поред досадашње 24 трке од најмлађих ''цицибана'' и цицибанки'' дјеце вртића, па преко ученика основних и средњих школа, предвиђена је још једна за рекреативце. Сениори ће трчати 4.500 метара, а сениорке 2.000, док ће ову спортску манифестацију први пут уживо преносити камере Радио-телевизије Републике Српске.
 
Директор трке Небојша  Матијевић је потврдио да су долазак у Приједор најавили прошлогодишњи побједници  сениорских  трка Теодора Симовић и Елзан Бибић, те Амела Терзић, која је четири пута била побједник приједорске уличне трке.
 
Буџет трка је у висини прошлогодишњег и износи 45.000 КМ, а наградни фонд је 16.000 КМ. Организатор Међународних уличних трка у Приједору је Атлетски клуб Приједор, генерални покровитељ  Град Приједор , а покровитељ Министраство за породицу, омладину и спорт Републике Српске.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана