Чланице Кола српских сестара припремиле традиционалне васкршње перетке

04/13/2017

 Чланице Кола српских сестара су већ по традицији припремили и пригодне поклоне поводом предстојећег празника Васкрса и за градоначелника и његове сараднике.

 
Предсједница Кола Јадранка Мијић је истакла да је  припремање васкршњих  перетака који су украс готово сваке поткозарске трпезе за овај најрадоснији хришћански празник почело у недјељу.
 
„ Петнаест од укупно тридесетак чланица овог удружења већ неколико дана у четири пећи припрема перетке и намјера нам је да их направимо  око 4500 , од којих ћемо 1 500 подијелити углавном дјеци , а остатак понудити на продају  грађанима Приједора по  непримијењеној цијени од 1 КМ“ казала је Мијићева.
 
Она је истакла да су переци  аутохтони  обичај Поткозарја , а да су њихови  переци   веома тражени и чувени по квалитету јер их припремају од домаћих јаја, а по рецептури и стрпљењу провјерених домаћица. 
 
Перетке смо већ јутрос даровали члановима Удружења ``Невен`, дјеци на  Дјечијем одјељењу у приједорској болници и  полазницима Дневног центра за дјецу и омладину при Удружењу Нада“  истакла је Мијићева.
 
Чланице Кола српских сестара су и ове године у овој својој активности  имале највећу подршку Града која је произашла из  препознатог  квалитетањиховог рада.
 
Израда ове посластице , перетка у облику трнове круне, ма колико дјеловало једноставно, дуготрајан је  процес за чију је припрему  потребно пуно пажње и кулинарског искуства. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана