Одржан Организациони одбор 45.Књижевних сусрета на Козари

03/20/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић  је данас на првој сједници новог Организационог одбора Књижевних сусрета на Козари ,који ће  се овог  септембра  одржати   по 45.пут, изјавио да ова престижна манифестација представља бренд овог простора око којег се окупљају све општине и градови око Козаре, а гдје долазе бардови српске писане ријечи.

 
„Плејада дивних људи је прошла кроз ове сусрете, а присуствовали су им многи грађани и многе генерације са подручја Козаре и околних општина и градова, као и студенти и ђаци са ових простора“, рекао је Ђаковић.
  
Он је навео да су на дневном реду данашње сједнице одбора били  извјештај са прошлогодишњих сусрета и финансијски план за овогодишње сусрете ,  као и избор жирија.
 
„Вјерујем да ће манифестација задржати ниво на којем је била и досад,  да ће се одазвати највећи живи пјесници и књижевници са српских простора, а да ће им  Козара  бити добар домаћин“, додао је Ђаковић.
 
Он је подсјетио да су уз град Приједор суорганизатори манифестације  и Бањалука, Градишка,  Србац, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница и Оштра Лука, а да је град Приједор највећи финансијер манифестације која заслужује највише епитете на пољу културе Републике Српске.
 
У буџету града за 2017. годину 48.000 КМ предвиђено је за Књижевне сусрете на Козари, док су грантови Министарства просвјете и културе Републике Српске, те сусједних локалних заједница и осталих донатора по 8.000 КМ.Галерија
Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана