Први резултати избора за савјете мјесних заједница

03/20/2017

 Предсједник Градске изборне комисије Жељко  Шкондрић  је објавио данас да је на јучерашње изборе за  чланове савјета у 49 приједорских мјесних заједница изашло 13,98 одсто од укупно 85 682 грађанина Приједора са правом гласа.


„ Градска изборна комисија је оцијенила да је то прилично добар  резултат , али и да су руралне мјесне заједнице показале далеко више  заинтересованости за ове изборе „ нагласио је Шкондрић.

Он је додао да је у Јутрогошти забиљежена излазност од  57,31 одсто, Горњој  Равској 50,48 ,Шурковцу  50,30 док је у  градским  мјесним  заједницама као што су  Приједор центар  и Доња Пухарска   излазност била свега  4,70  односно 4,65 одсто грађана.

„Најбољи резултат остварио је  ДНС  који је од укупно 307 позиција освојио 150 позиција у савјетима мјесних заједница, затим слиједи СНСД са 26 позиција, СДА са 25 позиција , разне групе грађана 25 позиција  и СДС са 10 позиција“ потврдио је Шкондрић.

Он је додао и да ће Градска изборна комисија  до краја дана објавити прве незваничне резултате , а након два-три дана и коначне  након чега слиједи додјела сертификата свима  кандидатима који су прошли и конституисање савјета мјесних заједница.Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана