Одржани избори за савјете мјесних заједница

03/19/2017

 Предсједник Градске изборне комисије  Жељко Шкондрић потврдио је да је  у 16 часова затворено свих 59 бирачких  мјеста на којима су се  бирали чланови за савјете мјесних заједница за град Приједор.

Он је  на конференији за новинаре  изјавио да током данашњег гласања није било никаквих проблема нити је Градска изборна комисија примила иједан писмени приговор на рад бирачких одбора  или регуларност изборног процеса.

„ Можемо рећи да су избори валидни у свих 49 мјесних заједница односно изашао је довољан број гласача да изборе из тог разлога не морамо понављати“ истакао је Шкондрић.

Он је додао да то значи да је у мјесним заједницама до 1000 уписаних гласача било  потребно најмање 10 одсто, а не мање од 25 гласача и тај број је у  њима остварен.

„ Исто тако у мјесним заједницама од 1000 до 5000  гласача било је потребно да изађе 100 бирача и у три мјесне заједнице гдје је преко 5000 гласача било је потребна излазност од 150 бирача“ рекао је Шкондрић.

Он је потврдио да је у свима њима тај критеријум испуњен тако да , што се тиче излазности, неће бити понављања избора.

„ Бирачки одбори тренутно  броје гласове, које уносе у обрасце , а онда слиједи у вечерњим часовима  предаја изборног материјала у згради позоришта након чега ћемо већ у  јутарњим часовима имати прве резултате за све мјесне заједнице“ рекао је Шкондрић.

Он је појаснио да , према упутствима које је донијела републичка Изборна комисија, наредних дана слиједи објављивање  прелиминарних резулатата,а у року од 24 сата уколико не буде приговора на регуларност избора, објављивање коначних резултата.

На овим изборима право гласа имало је  85 682 грађанина Приједора.

Своје кандидате истакло је  седам  политичких партија, 15 удружења и 13 група грађана са укупно 581 кандидатом који ће учествовати у надметању за 307 функција у савјетима мјесних заједница.Галерија
Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана