Словенци отишли, потрага се наставља

03/18/2017

 Екипа од осам чланова са четири пса трагача , припадника Цивилне заштите Словеније завршила је без успјеха потрагу за малољетном дјевојком која већ двије недјеље траје на ријеци Сани. Они су се након дводневне интензивне потраге од Приједора све до Јасеновца и то водом и обалом, јутрос кренули назад у Словенију.


Вођа тима  са спасавање на води и под водом из Словеније Луција  Јереб истакла  је да се екипа одазвала на позив за  помоћ у овом случају и да су покушали да помогне домаћим експертима да се  пронађе тијело дјевојке.

„Ми смо претходних дана претражили 130 километара ријеке Сане и то првог дана од Приједора до Костајнице, а други дан смо ишли од Костајнице до ријеке Саве. Тражили смо и лијевом и десном обалом, нажалост,без резултата којима смо се толико надали, али урадили смо најбоље што смо могли и знали“ казала је Јеребова.

Она је додала да је ријека била мирна, али да је водостај још увијек  висок и да су имали веома тешке услове за потрагу на обалама које су пуне блата.

„ Вода је на обале нанијела разне ствари и због блата нам је био отежан рад и уопште кретање“ додала је Јеребова.

Она је додала да је овај тим трагача са псима једна од најбољих на свијету, да у сличним потрагама имају веома добре резултате и да им је веома тешко што нису и овдје били успјешни.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице  Приједор  Небојша Миљуш је истакао да домаћим спасилачким екипама преостаје да наставе да претражују терен .

„ Надамосе да ће водостај и даље падати и да ћемо моћи тај дио ријеке детаљније претражити и укључићемо рониоце из Ронилачког клуба `Бук` кад се за то створе услови“ казао је Миљуш.

Замјеник градоначелника Приједора Драго Тадић захвалио се у име градоначелника и свих грађана Приједора експертском спасилачком тиму из Словеније на професионалном раду и брзини којом су се одазвали на позив из Приједора.

„ У овој акцији је претходних дана учествовало око 30 људи и наша је обавеза да наставимо даље да трагамо, а свим досадашњим учесницима се захваљујемо на помоћи“ рекао је Тадић.

Он је додао  да ће се локалне спасилачке екипе, након одласка тима из Словеније , даље одредити у ком правцу да се акција потраге настави.

„ Једно је сигурно да ми дилеме немамо и да се потрага наставља“ казао је Тадић.

На подручју града Приједора  интензивна потрага  за  малољетном  женском  особом  Д.Џ.траје од  5.марта, када је из непознатих разлога пала са ограде сплава „Ривер“ и нестала у ријеци Сани. Од тада  су у сталном обиласку и претрази терена припадници специјализоване јединице за заштиту и спасавање на води и под водом формирана при ТВЈ Приједор заједно са Ронилачком клубом  „ Сана“ Приједор .

Упоредо са њима на терену су свакодневно и полицијски службеници Центра јавне безбједности Приједор и јединице за подршку који непрекидно претражују приобално подручје.Дио тима која се ових дана налази у потрази за несталом малољетницом били су   и  припадници Републичке управе  цивилне заштите .Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана