Градоначелник позвао грађане да изађу на изборе за Савјете мјесних заједница

03/17/2017

 Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић позвао је  данас грађане Приједора да  у недјељу 19.марта изађу на изборе за чланове Савјета мјесних заједница за подручје града Приједора.Он је на  конференцији за новинаре истакао да изборе води Градска изборна комисија и да је све спремно за  њихово одржавање.


„ Стекли су се сви услови да се ови избори одрже и то за 49 Савјета мјесних заједница који ће бити одржани на 59 изборних мјеста“ нагласио је Ђаковић.
Он је додао да ће у већим мјесних заједницама као што су Омарска, Козарац,Чиркин Поље , Доња Пухарска, Кокин Град  и Гомјеница бити отворена  два, а  у мјесних заједницама Приједор-центар и Урије три борачка мјеста.
„Своје кандидате истакло је 7 политичких партија, 15 удружења и 13 група грађана са укупно 581 кандидатом који ће учествовати у надметању за 307 функција у Савјетима мјесних заједница“ додао је Ђаковић.
На овим изборима ће право гласа имати 85 682 грађанина Приједора.
Гласање ће бити одржано у периоду од 8.00 до 16.00 часова, а врши се заокруживањем редног броја или означавањем квадратића који се на гласачком листићу налази испред имена кандидата.
Може се гласати за једног или више, али највише онолико кадидата колико има Савјет мјесне заједнице за коју се бира.Број чланова савјета зависи од броја регистрованих бирача на одређеном подручју. Галерија
Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана